Bedrijfshal
bouwen prijs.

Het bouwen van een bedrijfshal is een proces waarin vele keuzes gemaakt moeten worden, de locatie, afmeting en gebruiksfunctie zijn erg belangrijk voor het bepalen van de prijs voor uw nieuwe bedrijfshal. Hallz.nl heeft jarenlange ervaring als bedrijfsruimte-bouwer (we hebben er al honderden ontworpen en gebouwd). De kosten voor het realiseren van een geïsoleerd bedrijfspand komen uit op een gemiddelde prijs per m² tussen de € 350 en € 450 voor een bedrijfshal met een plat dak en een dakrandhoogte van 7 meter.

Orionhal
Marcel marine jachtservice

Sec. /01

Bedrijfshal prijs indicatie

01 Low budget systeemhallen

Hallz.nl biedt daarnaast goedkope snelbouw systeemhallen aan voor een prijs per m² van € 90. Deze hallen zijn bekend om hun extreem snelle bouwtijd (ca. 750 m² per week) en de lage prijs per vierkante meter. Deze voordelige hallen zijn geschikt voor opslagdoeleinden, zowel geïsoleerd als zonder isolatie.

02 Ontwerp versus bouwkosten

Om de bouwkosten van een bedrijfshal beheersbaar te houden is het van belang om met name in de ontwerpfase na te denken over de praktische uitvoerbaarheid van het project. Aanpassingen in een latere fase van het bouwproject vallen veelal hoger uit. Door de lage overheadkosten en korte lijnen, zowel binnen als buiten het bedrijf, kan Hallz.nl bijzonder efficiënt werken, wat zich vertaald in een interessante prijs voor uw bedrijfshal.

03 Prijs fundering

De prijs voor een bedrijfshal wordt mede bepaald door de fundatie en de betonvloer (wel of geen heipalen) in combinatie met het gebruik van de hal (showroom / werkplaats of magazijn). In Nederland verschilt de grondsamenstelling enorm, van 60 centimeter onder het maaiveld tot meer dan 25 meter diepte. Dergelijke grondsamenstelling is een belangrijke factor voor de keuze van een kavel, aangezien dit een behoorlijke invloed heeft op de prijs van de fundatie van uw bedrijfshal.

04 Prijs staalconstructie

Een groot deel van de prijs van uw bedrijfshal zit in het staal van de draagconstructie, simpelweg geldt hier: hoe groter de overspanning, hoe meer kilo staal er per vierkante meter noodzakelijk is. Wat niet wil zeggen hoe kleiner de overspanning, hoe gunstiger de prijs wordt; ook hier zit een kantelpunt. Wanneer je meer kolommen toepast heb je ook meer funderingspalen en poeren nodig om de krachten de grond in te krijgen.

05 Prijs installaties

Voor de prijs van de installaties is een eenvoudige keuze te maken: lage investering met hogere exploitatiekosten of een hogere investering met lagere exploitatiekosten. Steeds meer ondernemers kiezen voor een hogere investering en lagere maandlasten, ook bij verkoop van uw bedrijfshal komt dit de verkoopprijs ten goede.

06 Stichtingskosten

Naast de prijs voor de hal en installaties zijn er bijkomende kosten die de totale investering (stichtingskosten) bepalen, grofweg kunnen wij deze verdelen in:

  • Grondkosten (ca. 30 – 40% van de stichtingskosten)
  • Bouwrijp maken
  • Engineering kosten (inbegrepen in bovenstaande m² prijs)
  • Bouwkosten (ca. 50 % van de stichtingskosten)
  • Binnenwanden en plafonds
  • Diverse kosten
  • Financieringskosten
  • Ontwikkelkosten
Van beek eilander

Sec. /02

Persoonlijk professioneel advies

In het gehele traject wordt u begeleid door onze persoonlijke ontwikkelaar. Na een inventariserend gesprek brengt hij een eerste offerte uit voor het casco gebouw, deze investering samen met de grondinvestering bepalen voor het grootste deel de prijs van uw nieuwe bedrijfshal. Met dit financiële plaatje kunt u de afweging maken of de locatie en de investering passen binnen uw begroting of dat er een voordeliger grondstuk moet worden gezocht en/of een alternatief systeem voor uw bedrijfshal om de investering te verlagen. Om de stichtingskosten te verlagen zonder afbreuk te doen aan de functionaliteit en uitstraling van uw bedrijfshal kan in veel gevallen de grond worden gepacht, dit verlaagt de stichtingskosten van uw project. Na overeenstemming van het principe plan gaan onze specialisten aan de slag om ontwerp, constructietekeningen en vergunningen te verzorgen. Hierin wordt u als opdrachtgever volledig ontzorgd zodat u zich kunt bezighouden met succesvol ondernemen. De huisvesting regelt Hallz.nl.


Referenties


Robert van Leeuwen

Wilt u weten hoe wij u verder kunnen helpen?

Neem contact op en u ontvangt vandaag nog een offerte.